Bejelentés


baby-lon numizmatikai oldalaÜzenőfal


Név:

Üzenet:Hírek
Üdvözöllek a honlapomon!

baby-lon vagyok, hobbim a numizmatika. Szeretnék egy olyan oldalt létrehozni, ami nem csak a bankjegyek darabszámával és értékével foglalkozik, hanem kicsit beszél a történelmükről, és a velük kapcsolatos érdekességekről is.

Gyűjtési területem a magyar forgalmi bankjegyek 1848-tól napjainkig. Azt tekintem magyar bankjegynek, aminek legalább az egyik oldala magyar nyelvű, függetlenül attól, hogy hol nyomtatták.

Mintabankjegyeket, fázisokat,  tervezeteket, fantáziapénzeket és szükségpénzeket nem gyűjtök, meghagyom másnak. Csak a forgalmi pénzek érdekelnek, ennek ellenére megfordul néhány kiadás előtt bevont bankjegy is a gyűjteményemben. A felülbélyegzések hitelessége számomra nagyon erősen megkérdőjelezhető, csak azokat mutatom be az oldalon, ami számomra hiteles, és valamilyen monetáris indoka volt.  

Itt találod az aktulális aukcióimat:

http://www.vatera.hu/listings/index.php?us=baby-lon

Szeretném, ha tudnánk közösen a bankjegyekről történeteket, érdekességeket mondani, amiknek szívesen helyt adok a honlapon.

numizmata.5mp.eu

3. szavazás (64 szavazat):

 

"Melyik bankjegyet tennéd a legszívesebben a gyűjteményedbe?"

 

Ez volt a kérdés, amelyem döntő fölénnyel nyert az 1880-as 1000 forintos, ami szinte mindenkinek hiányzik a gyűjteményéből...

 

 

A második helyezett az 1927-es 1000 pengős lett.

 

2. szavazás (33 szavazat):

33 szavazat érkezett a bényi palóclányok féle kérdésre, a legtöbb szavazatot (25) az kapta, hogy a pénzjegynyomda elnöke bényi volt, de a helyes megoldás meglepő módon nem ez. A bankjegy tervezője, Horváth Endre tanult palócföldön, és nagyon sok szállal kötődött Bényhez. Ezért szerepelnek bényi lányok a 2 és 5 pengősön.

 

 

Horváth Endre

1. szavazás (23 szavazat):

 A közel sem reprezentatív közvéleménykutatás eredménye, hogy a legszebb magyar bankjegy az 1920-as 1.000 koronás. Ha kicsit népszerűbb lesz a honlap, megismételjük a szavazást...

 

 

látogató számláló

Partnereim:

 

Hobbi - hobbi.wyw.hu MEGAPORT SEBY NUMIZMATIKA

Numizmatika SHOP
Szavazás


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!